Fitshaker diář

by - 6:00

Od osmé třídy na základní škole, takže hodně dlouho, jsem fanda diářů. Tenkrát jsem si první, školní, přivezla z Francie, byla barevný a krásný. V té době tak nějak začala má potřeba plánovat, psát si seznamy úkolů a spoustu dalších věcí. Od té doby jsem každý rok měla nějaký diář, některé jsem měla na kalendářní rok, jiné byly studentské a některé jsem si dokonce vyráběla sama. Rok 2017 jsem prožila s Fitness diářem od Fitshareku. Chtěla bych se s Vámi podělit o můj názor na něj a možná Vám tím dát tip na vánoční dárek, tak jdeme na to!


Začneme tím, jak vypadá diář zvenku. Diář má formát větší než A6, ale je menší než klasická A5. Je to docela bichle, v původním stavu měl asi dva centimetry, jako používaný má asi dvojnásob. Není to nic lehkého do kabelky, ale zase je tam dost místa na psaní. To je věčný boj, většina z nás by chtěla mít malý diář, ale aby se do něj pohodlně psalo a hlavně aby se tam všechno vešlo. Líbí se mi jeho červené provedení, které je i uvnitř, ale chápu, že pro některé je to moc výrazná barva. 


Diář je zaměřený na zdravý životní styl, jeho podporu a motivaci jeho majitele. První stránky diáře jsou tedy věnovány povídání o tom, k čemu diář slouží a také k určení tzv. startovací čáry, ze které se chceme dostat ke svému vysněnému já. Můj diář má na této stránce jen můj kontakt v případě, že bych jej někde zapomněla. Za míry jsem se na začátku roku 2017 styděla, takže jsem kolonky nechala prázdné.


Každý měsíc začíná dvojstranou, na které si můžete sepsat, co všechno Vás v daném měsíci čeká a co chcete zvládnout. Taktéž tam najdete výzvu na ten měsíc, některé výzvy byly zaměřené na posílení těla, zvýšení mobility nebo fyzické zdatnosti, jiné byly určené pro naši hlavu - v ní přeci začíná každý náš úspěch. Upřímně se přiznám, že rok 2017 byl docela hektický, utekl jako voda a já jsem žádnou z výzev nikdy nedržela celý měsíc. Mnohé jsem i propásla.


Před vstupem do nového týdne jsem si pravidelně zapisovala aktivity, které bych chtěla v následujícím týdnu zvládnout. Tahle stránka mi pomáhala plánovat tréninky, kdy půjdu na kruháč a tak. Zpočátku jsem si tam zapisovala i ušlé kroky, abych si denní aktivitu mohla hlídat a zároveň jsem si tím na sebe šila bič, abych vypsané cíle splnila.


Co je podle mě největším mínusem diáře, je rozložení dnů v týdnu - nevejdou se na dvojstranu. Je to trochu škoda a já jsem to až do tohoto diáře vždy požadovala, abych měla přehled o tom, co mě v průběhu celého týdne čeká. Nicméně, během roku jsem si zvykla a nevadilo mi to. Na druhou stranu, jak můžete vidět, pole pro jednotlivé dny jsou krásně velká, takže se tam vejde spousta informací, a to já zase umím ocenit. Mohla jsem si v diáři i škrtat a stále se mi tam vešly nové plány.


Na konci každého měsíce byla hodnotící stránka, kam je možné si zapisovat své úspěchy, shozená kila a centimetry, nebo třeba naběhané kilometry. Já se ale měřila každý týden a mám online tabulku, takže jsem tuhle stránku nikdy nevyplnila. Mnohem víc mě tedy bavila ta druhá, kde byla vždycky nějaká motivace, vtipný obrázek nebo různé rady a tipy.


Jak jsem již psala, diář je docela tlustý, ale má tam spoustu místa na psaní. Třeba i na inspirující myšlenky, citáty, které si chceme uchovat v paměti. Já si většinu diářů schovávám a někdy si jima listuju a vzpomínám, takže se tahle stránka hodí.


Abyste si nemysleli, diář není určen jen pro cvičence, myslí i na knihomoly, takže má na konci prostor pro zapisování přečtených knih za uplynulý rok. A je jedno, zda jsou to romány, básničky nebo knihy zaměřující se na zdravý životní styl. Já si své knížky zapisuji do databáze knih na internetu, protože se snažím držet čtenářské výzvy, a tak i tahle dvojstrana zůstala v mém případě prázdná.


Fitness diář si získal moje srdce, přestože jsem váhala mezi jím a Dollerem. Nakonec pro příští rok vyhrál Fitness diář a já už se nemůžu dočkat, až si do něj začnu zapisovat. Oproti letošku má stránku se samolepkami, kromě tréninků na každý týden je tam i místo pro stravu, opět obsahuje výzvy na jednotlivé měsíce, ale i vložené stránky se zajímavými informacemi. Takže ano, diář mohu doporučit a nejen sportovním a fitness nadšencům!

Znáte/máte tento diář? A jaké požadavky na diář máte Vy?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!