Šanta kočičí útulek

by - 7:00

V říjnu jsem se účastnila dobrovolnické akce u nás v práci. Ano, zapomněla jsem Vám o tom v říjnových radostech, tady, napsat. Nebylo to úmyslné, ale aspoň se mi to teďka hodí.V práci dostáváme každý rok seznam organizací, do kterých můžete během října jít na jeden den pomáhat. Já si vybrala kočičí útulek Šanta. Jaké to bylo?

Nevěděla jsem, co mě čeká. V popisku byly pomocné práce, ale také krmení kočiček a mazlení s nima, na což jsem se samozřejmě těšila, protože já kočky miluju. Navíc jsem byla koordinátorem a kontaktní osobou celé kočičí akce, takže jsem byla celkem nervózní.

Skupina se sešla celkem včas a v pohodě. Přivítání v útulku bylo milé. Náplní naší práce byl úklid místností, kde kočky jsou. Poté jsme jim čistili záchody a nakonec jsme je krmili a mazlili se s nima. Ony byly vděčné za každé pohlezení a vrněly. 


Dozvěděly jsme se jejich příběhy. Já třeba zjistila, že existuje kočičí autoimunitní onemocnění podobné lidskému HIV, kdy kočky nesmí do kontaktu s ostatními. Ale pokud by člověk měl doma jen tuto kočičku, vzít si ji může, protože nemoc je na člověka nepřenostná.


Milým překvapením pro mě byl fakt, že kočičky nebývají v útulku dlouho. Byli jsme tam začátkem října a kočkas nejdelším pobytem tam byla od května. Nemyslete si, že v útulku jsou jen staré a vypelichané kočky, které nikdo nechce. Samozřejmě, jsou tam kočky se smutnými osudy a svými příběhy, ale zároveň tam najdete i koťátka.


Vzhledem k tomu, že to byla má první návštěva útulku, byla jsem překvapená, jak to tam chodí. Když se kočičky do útulku dostanou, jsou umístěny do karantéy, kde jsou pořádně vyčištěné. Následuje očkování. A pak už jen čekají na své nové majitele. Kdybych doma už neměla psa a dvě kočky, vzala bych si určitě nějakou domů!

Pokud přemýšlíte o tom, že byste si pořídili kočičku, zkuste se podívat, zda nemáte ve svém okolí nějaký útulek a vemte si nějakou odtamtud. Jsou vděčné.

Pomáháte v nějakém útulku? Vzali byste si zvíře z útulku?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!