Kam v Praze na snídani - brunch - burger?

by - 6:00

Pamatujete si na kavárenskou výzvu? Jo, ano, ta, kterou jsem nedokončila, nicméně stále lovím nové podniky, hlavně v Praze. Velkou inspirací je mi Instagram. V dnešním článku Vám představím čtyři místa, která jsem navštívila v poslední době a která mě zaujala, tak jdeme na to!



Vezmeme to pěkně po pořádku, začneme ranním šálkem kávy, přejdeme k brunchi a zakončíme to obědem.


Kofárna


Tuhle malinkou kavárnu jsem objevila čistě náhodou, když jsem hledala něco poblíž Anděla. Nakonec to dopadlo tak, že jsem dojela až na Újezd, kde jsem navštívila Kofárnu. Přestože na Zomatu jsou psané různé informace, očekávejte spíš rychlou ranní kávu, sendvič či croissant do ruky a můžete pokračovat do práce. Je tu ale i pár míst k sezení, k práci či setkání s přáteli. Menu mají psané křídou na zdi, obsluha je milá a posezení příjemné. Já jsem ukořistila místo s výhledem do ulice a krásně se mi tam pracovalo, takže vřele doporučuji.

Spižírna


Hledali jsme s přáteli místo na brunch v Praze a já už delší dobu plánovala navštívit tu krásně vymalovanou kavárnu. Podle fotek na instagramu jsem čekala, že bude kavárna za pražskými Vinohrady větší. Nicméně, je hodně oblíbená a rezervace je nutná. Dobrou zprávou je, že je možné si zamluvit stůl i o víkendu, což byl náš případ. Obsluha je velmi milá a ve chvíli, kdy zjistí, že udělali nějakou chybu - já třeba dostala objednanou snídani poslední a čekala jsem na ni hodně dlouho - snaží se Vám to kompenzovat. Já dostala sklenku prosecca. Jídlo bylo bezchybné a káva vynikající. Pokud hledáte malebné místo, kam zajít na kávu, brunch či oběd, Spižírnu Vám mohu jedině doporučit.


Gourmet pauza

O Gourmet pauze jsem četla taktéž na instagramu a to na účtu Kamu, což je nápaditá kuchařka, co procestovala svět a před nedávnem vydala vlastní kuchařku, která hýří všemi barvami jako její potetované tělo. Podnik samotný je taktéž barevný, je rozdělen na přední a zadní část. V přední části můžete sedět na barevných barových židličkách. Vzadu je podnik víc elegantní, jsou tu bílá křesílka. Obsluha je milá, všímavá a ochotná. Jídlo a pití je na vysoké úrovni a vše nám moc chutnalo - nechaly jsme s kamarádkou prázdné talíře, hihi. V první řadě se omlouvám, ale fotky jsem si úspěšně smazala, takže pokud jste zvědaví, jak krásné to tam je, musíte se tam zajít podívat sami.


Tom's burger


Do Tom's nás s kamarádkou zavedla bída a fakt, že v Dishi měli plno. Kontrast s Dishem byl do očí bijící - v Tom's bylo liduprázdo. Mě osobně to trochu vyděsilo, ale nenechala jsem se odradit. Objednaly jsme si pivo a burger. Pivo bylo na mě silné, ale burger byl moc dobrý. Restaurace byla čistá, hodně členitá, což může strávníky mást, ale vše proběhlo v naprostém pořádku. Obsluha byla příjemná, nicméně, zaplatit jsme musely jít na bar, protože po odnesení talířů si nás už nikdo nevšímal. Navzdory chutnosti pokrmu, myslím, že raději poznám nějaká další místa.

Znáte tahle místa? Jaký podnik jste objevili naposledy Vy?

You May Also Like

0 komentářů

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!