Helix piercing

by - 6:00

Dnešní článek sepisuji hlavně proto, že když jsem se já sama chtěla informovat, nebylo kde. Možná jsem špatně hledala, ale třeba Vás mé dojmy budou zajímat. Oč jde? Už asi deset let jsem si chtěla nechat píchnout tzv. helix piercing, což je náušnice v horní části ucha do chrupavky. Právě proto, že tento druh piercingu se píchá, nenastřeluje, jsem z něj měla obavy a vždy ze svého přání ustoupila. Díky dění posledních týdnů jsem se ale rozhodla, že to zvládnu a že to pro mě bude mít hlubší význam. Jaké jsou tedy mé dojmy?


Ač se to bude zdát divné, i ve svém věku se o spoustě věcech radím s mými rodiči. Nejde o to, že bych si od nich nechala říkat, co mám dělat, ale ráda si vyslechnu jejich názor, byť s ním nakonec třeba nesouhlasím a udělám si vše podle svého. To byl taktéž případ helixu. Jedním z jejich argumentů bylo, abych si dala pozor, kde si to nechám udělat, abych pak s tím neměla zdravotní problémy a nějaké vážnější následky. Možná právě proto, že jsem počkala, jsem si uváženě prošla na netu recenze na různé salony a nakonec jsem si vybrala Tribo nedaleko Anděla. 

Jako první bych rozhodně chtěla pochválit komunikaci, já osobně jsem měla zmatek v termínu, kdy si to chci nechat píchnout a oni byli milí, trpěliví, po mailu i po telefonu. Cena piercingu je 650 Kč i s náušnicí. Jako první, pravděpodobně kvůli vpichu se mě piercerka Aneta ptala, zda si do té dírky budu chtít někdy dávat kroužek. To jsem odmítla a dostala jsem na výběr náušnici v černém provedení nebo klasickém stříbrném s kuličkou, s kamínkem nebo bez. Pak jsme řešily velikost kuličky a barvu kamínku.

Ještě před jakoukoli akcí jsem musela podepsat prohlášení o tom, že neberu antibiotika, netrpím alergiemi apod. Aneta mi všechno vysvětlila, a to včetně následné péče. Na čekání před samotným výkonec jsem dostala papír s informacemi, jak se mám o piercing starat. Vše mi následně Aneta ještě jednou vysvětlila a šlo se na věc.

Když jsem hledala informace o tomto typu piercingu, byla jsem zvědavá, zda to bolí a tak, našla jsem jen spoustu diskuzí a pár videí. Z jednoho se mi udělalo úplně špatně, tak jsem už dál nehledala.  Takže, nejprve s Vámi piercer vybere místo, kde by se Vám to líbilo. Následně Vám ucho pořádně vyčistí a vydezinfikuje. Poté si položíte hlavu na opěrku tak, aby se piercer k uchu dobře dostal a jde do akce. Čekala jsem nějaké křupnutí chrupavky, bolest, dokonce i slzy. Ale, bylo to relativně v pohodě. Samotný vpich je nepříjemný asi jako píchnutí od vosy, ale cítila jsem v uchu tlak a po těle horko. Nicméně, Aneta se hned ptala, zda jsem v pořádku a tak. Nic neponechala náhodě. Helix se píchá dutou jehlou, do které se po vpichu zespodu strčí náušnice a zpětným protažením se tak pěkně dostane na požadované místo. Pak už je potřeba jen zašroubovat kuličku na přední straně a je hotovo! A co teď?

Já po aplikaci chodila ještě po městě, což asi pomohlo tomu, že mi ucho celkem rychle zbledlo. Samozřejmě, po vpichu zčervená. A jak byla zima, ani nenateklo. To se teda nestalo ani během následujícího týdne - ano, dneska je to týden. Nedoporučuje se na daném uchu spát, aby nedošlo k deformaci vpichu. Jakákoli manipulace musí být s čistýma rukama a je dobré okolí vpichu čistit. Já si pořídila Anetou doporučenou dezinfekci u nich v salónu. Vyšla na 140 Kč a přišlo mi to pohodlnější, než řešit koncentrát slané vody. Během týdne, co piercing mám jsem s ním neměla žádný problém. I na to spaní na levém boku jsem si zvykla. Jen musím dávat velký pozor při mytí a česání vlasů. Doporučuje se nějakou dobu nosit vlasy vyčesané. Nic mě nebolí, jen když při čištění cítím, že chrupavka je kolem náušnice citlivá a vpich trochu bolestivý.

asi dvacet minut po píchnutí
Hojení trvá cca tři měsíce. První měsíc a půl se s novým piercingem nesmí do sauny, solárka a bazénu. Co se týče cvičení, počkala jsem tři dny. Nelekejte se, že mám na fotce tu náušnici tak dlouhou, to je schválně pro případ, že by ucho při hojení nateklo. V ceně piercingu je i následné zkrácení. Já osobně jsem ještě dostala na Anetu kontakt, abych se jí mohla ozvat, kdyby něco nebylo v pořádku. Zatím je všechno v pohodě a já uvažuju o tom, že je to s piercingama asi stejné jako s tetováním, u jednoho nikdy nezůstane.

Líbí se Vám tento druh piercingu? Toužíte po nějakém nebo už nějaký máte?

You May Also Like

5 komentářů

  1. božíííí!!!!!!....vypadá to jednoduše božsky!!!!....neříkám, že máš můj obdiv...protože si myslím, že když něco opravdu chceš, tak to zas až tak náročné není..i když to stojí nějakou bolest nebo odhodlání....ale za mně je to každopádně skvělé rozhodnutí! moc ti to sluší!

    Bellinka:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já tento typ piercingu už docela dlouhou dobu mám a nemohu si to vynachválit. Samotné nastřelení samozřejmě trochu bolí, ale je to záležitost několika minut ;-) Jinak piercingy si většinou vybírám na internetu, například zde https://www.sperkyleclay.cz/95-piercing mají opravdu širokou nabídku.

    OdpovědětVymazat
  3. Já mám v uchu už nějaký ten pátek Cartilage piercing , což je to samé. Nechávala jsem si ho píchnout u obvodní doktorky, protože jsou v uchu různé body, tak jsem chtěla mít jistotu, že budu mít ucho propíchnuté v dobrém místě.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám piercing už přes rok a stále se mi nehoji. Teď jsem vyměnila náušnici tu kterou tam máte na fotce za kroužek a už po výměně to opět nateklo, vytéká hnis s krví.. Desinfikuju to, mažu krémem od doktora a prd platný. Možná že je to tím spaním na tom uchu. Proto se zdá že je pichnuty na křivo.stale čekám že se mi to začne hojit, nechce se mi ho sundavat 😁😣

    OdpovědětVymazat
  5. No pravda taky jsem měla jedno tetování a ted jich mám 6:D A možná půjdu na další, ale taky uvažuji o takovém zákroku odstranění tetování, jelikož jsem kdysi zvolila špatně místo a na tom místě se mi teď nelíbí a ani už tam tetování nechci. Jiná varianta mě nenapadá zatím

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář, pokud byste měli jakýkoli dotaz, napište na barakara@email.cz nebo do zpráv na FB. Krásný den!